Doeltreffend Toetsen

Administratieve lasten toetsing informatieplichten

Onderzoek

De ambtshalve toetsing van de informatieplicht door de rechter kost alle betrokken partijen veel tijd en geld. Hoeveel precies is onbekend. Om een goede inventarisatie te maken van de kosten die de ambtshalve toetsing van de informatieplicht met zich meebrengt hebben we een korte vragenlijst gemaakt. De antwoorden worden vertrouwelijk behandeld en op een geaggregeerd niveau gepresenteerd tijdens de werkveldconferentie.

Bekijk direct het Programma

De vragenlijst bevat de volgende vragen

Met initiële kosten bedoelen we alle kosten om interne processen aan te passen om aan te kunnen tonen dat voldaan is aan de informatieplichten in het kader van de ambtshalve toetsing. De kosten kunnen bestaan uit juridische advieskosten, ICT-kosten voor aanpassingen, in- en externe communicatie met verschillende stakeholders en alle uren die aan de voorbereiding zijn besteed. De initiële kosten worden kwalitatief onderzocht.

Hoeveel juridische kosten moeten per dossier gemiddeld gemaakt worden om te kunnen voldoen aan de informatieplicht in het kader van de ambtshalve toetsing.

Hoeveel tijd is per dossier extra nodig voor uitzoekwerk en communicatie om aan de informatieplichten in het kader van de ambtshalve toetsing te kunnen voldoen.

Om te onderbouwen dat aan de informatieplichten voldaan is, moeten producties toegevoegd worden die de rechter toetst om vast te stellen dat het bestel- en betaalproces voldoet aan de voorwaarden en er geen oneerlijke bedingen in zijn opgenomen.

Het aantal vorderingen dat gemiddeld per maand wordt afgeschreven wordt omdat niet kan worden voldaan aan de onderbouwing van uw informatieplicht. Bijvoorbeeld omdat de hoogte van de vordering de extra administratieve lasten niet rechtvaardigt.

Vanwege de ambtshalve toetsing moeten zaken wachten om alle stukken die nodig zijn om de informatieplicht te onderbouwen te verzamelen. Dat resulteert in vertragingskosten door een langere looptijd . We vragen respondenten naar het gemiddeld aantal vorderingen dat vertraagt wordt en de gemiddelde duur van de vertraging.

€ 2,000,000,

Sed diam convallis elementum et mollis aliquam

Sed diam convallis elementum et mollis aliquam cras aliquet maecenas tincidunt id habitant nunc risus venenatis mattis risus mi donec egestas mauris quam sit.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Belangrijkste inzichten

€120,000,000

Lorem ipsum

Feugiat vitae parturient scelerisque cursus nisi mauris, cursus tincidunt mi, turpis enim laoreet venenatis.

€104,000,000

Lorem ipsum

Eu sapien sed velit feugiat feugiat vel egestas in id et scelerisque arcu commodo convallis suscipit arcu lobortis ultrices lorem nibh iaculis vel dignissim.

€80,000,000

Lorem ipsum

Sed sed rhoncus amet, nulla faucibus cras pellentesque cursus pretium non nunc pretium pellentesque nullam.

€112,000,000

Lorem ipsum

Fusce consequat gravida at feugiat velit venenatis tempor, ipsum cursus augue venenatis pellentesque diam volutpat, cras blandit feugiat purus massa proin et, mauris nec.

€96,000,000

Lorem ipsum

Aliquam morbi in risus tortor tristique sed tellus sollicitudin at non cursus at mauris id rhoncus metus, feugiat id ultricies orci odio cursus ac.

€128,000,000

Lorem ipsum

Tellus purus neque phasellus aliquet fringilla metus tincidunt scelerisque rhoncus, a posuere diam sit pretium in scelerisque suspendisse nunc sed vestibulum amet et tortor iaculis.

Op initiatief van

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom Doeltreffend Toetsen.